Voorstelling
Diensten
Referenties
F.O.D.
Onderwijs
Medische
Andere
Cyberclasse
Sterke punten
ISO 14001
Tewerkstelling
Contact
Voorbehouden
toegang

Medische

De medische wereld


In 1987 creëerden een handvol Naamse geneesheren een vzw om hun aankopen inzake informatica, zowel van materiaal als van software, te optimaliseren: CeNIM was geboren. De v.z.w. is vandaag nog steeds actief en telt ongeveer vierhonderd leden.

Voor het materiaal ging hun keuze uit naar PRIMINFO.
CeNIM organiseert jaarlijks in de maand december een vergadering waarop elk lid zijn bestelling kan plaatsen. Voor de ene is het een nieuwe configuratie, voor een andere gewoon een upgrade, terwijl een laatste ten slotte vraagt om een netwerk tussen zijn verschillende consultatiesites en zelfs zijn woonplaats te bestuderen en in te voeren.

Maar de geschiedenis stopt hier niet.
Als een toverdrankje kreeg PRIMINFO via de geneesheren toegang tot een groot aantal ziekenhuizen. Eerst in Namen en vervolgens in het hele Franstalige deel van het land.

ST-LUC in Bouge, het CHR van Namen, Cliniques Universitaires de Mont-Godinne, Sainte-Elisabeth in Namen en Sint-Elizabeth in Brussel, de CHR de la Basse Sambre worden aangevuld door Cliniques Universitaires ST-LUC in Brussel, de Europa-ziekenhuizen, de klinieken Notre-Dame de Grâce en klinieken Reine Fabiola, de CHR de la Haute Senne en onlangs nog Cliniques ST-Pierre in Ottignies-Louvain-la-Neuve, alsook enkele instellingen in de streek van Bergen.
© PRIMINFO - www.priminfo.be - Real. Arobe.be - Wettelijke vermelding - Laatste aanpassing : 14.06.2024 - 09:19